woensdag 10 november 2010

Lissabon 10 jaar later: de evolutie van de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling in België vergeleken met andere EU-landen

In deze Working Paper wordt de evolutie van de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling (O&O) in België, in de periode 1995‐2007, vergeleken met de evolutie in tien andere EU‐landen. Waar de O&O‐uitgaven van de in België gevestigde ondernemingen tot 2001 nog vrij gunstig evolueerden, daalde nadien niet enkel de O&O‐intensiteit maar verzwakte ook de relatieve positie t.o.v. de andere landen. Deze evolutie is voornamelijk het gevolg van een daling van het aandeel van een aanzienlijk aantal bedrijfstakken in de totale O&O‐uitgaven van de beschouwde groep van landen en minder het gevolg van het type van bedrijfstakken waarin Belgische ondernemingen zich hebben gespecialiseerd.

Lees dit rapport van het Federaal Planbureau hier.


La voiture électrique sauvera-t-elle le marché occidental ?

Si l’on écoute le patron de Renault, la voiture électrique aura du succès et devrait représenter 10 % des ventes mondiales d’ici 2020. D’autres patrons en doutent.
Lisez cet article d'opinion dans Trends tendances ici.

Blocage politique: la Belgique perd des investissements

La Belgique risque de rater des investissements étrangers, peut-on lire dans De Tijd.
Lisez l'article dans LLB ici.

Les grosses lacunes de l’immersion

Le rapport 2009-2010 de l’inspection est sorti. Près de 50 % des classes en immersion linguistique n’arrivent pas à couvrir le programme prévu.
Lisez l'article dans LLB ici.